Henny Lamain 45 jaar vrijwilliger

MUNTENDAM - Op maandag 27 augstus was het feest bij de ijsbaan in Muntendam. Niet alleen door de opening van de 49e spelweek maar ook omdat Henny Lamain maar liefst 45 jaar vrijwilliger is.

De kinderen hadden zich verzameld in afwachting van de spelweek. De opening begon met een prachtige nostalgische brandweerauto. Henny werd ‘ontvoerd’ in de brandweerauto om wethouder Woortman op te halen. In de tussentijd was het JWG-team druk bezig om alles te versieren. Henny moest eerst een bord onthullen en daarna, samen met mevrouw Woortman, een brandje blussen. Na overhandiging van cadeaus en een mooi pakket voor de wethouder kreeg Henny van alle kinderen een ballon. Binnen wachtte Henny nog een mooie verrassing in de vorm van een prachtige ereboog.

In de middag werden er diverse spelletjes gedaan. Dinsdag stond in het teken van lasergame en vliegers maken. Het leukste vonden de kinderen ‘waterpissen’ met een plasticfles. Woensdag ging de reis met stralend weer naar attractiepark Julianatoren. Donderdag kreeg de Jeugdwerkgroep een cheque van maar liefst €250,- aangeboden door Michael Bijl van Beachvolleybal Muntendam. Geweldig! ‘s Middags stond er een grote stormbaan, mochten de kinderen hun tent opzetten en werd iedereen getrakteerd op patat. In de avond was er een speurtocht voor het hele gezin en daarna een smokkelaarstocht: Het Fatsenspel. Dit sloeg enorm aan bij de jeugd. Na een nachtje slapen op het veld kwam er vrijdagmiddag als klap op de vuurpijl een megagrote klimwand. Niemand bleek hoogtevrees te hebben, een prachtig gezicht.

Al met al hebben de kinderen zich deze week enorm vermaakt. Speciale dank aan : Dorps Adviesraad Muntendam, Van Oosten Meeden, Bakkerij Geertsema, Coöp Muntendam, VKM Beachvolleybal Muntendam, T. Grimme en Regiobank Muntendam en natuurlijk aan alle vrijwilligers.