Week van de Alfabetisering geopend door Ans Grimbergen

VEENDAM - Wethouder Ans Grimbergen opende afgelopen dinsdagmiddag de Week van de Alfabetisering. Ze bracht per bakfiets een letter bij het Taalhuis. Op deze blanco letter kan iedereen op een gekleurd memoblaadje zijn of haar persoonlijke boodschap plakken. Het Taalhuis is gevestigd in de bibliotheek in Cultuur- & Congrescentrum vanBeresteyn.

In de Week van de Alfabetisering worden er in Veendam verschillende activiteiten georganiseerd. Vandaag staat de letter bij Compaen. Daar wordt een spannend verhaal voorgelezen aan de peuters van Peuterspeelzaal Sleuteltje in Wildervank.

Morgen, donderdag 6 september staat de letter bij het Noorderpoort in Veendam. De cursisten bedenken dan zoveel mogelijk woorden die met deze letter beginnen. Vervolgens worden alle letters uit de provincie naar het Groninger Forum aan de Oude Boteringestraat in Groningen gebracht. Alle letters samen vormen een woord.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Daarnaast kunnen zij in veel gevallen ook niet goed met een computer overweg. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. De Stichting Lezen & Schrijven wil dit met de Week van de Alfabetisering onder de aandacht brengen met als thema: ‘Samen gaan we voor een geletterd Nederland!’