Alina Kiers brengt humor naar vanBeresteyn

VEENDAM - Alina Kiers komt met haar solovoorstelling ‘Eén uit duizend’ naar vanBeresteyn. Op 23 september trakteert ze het publiek op lichtvoetige en humoristische wijze op een kijkje in het leven van mevrouw Kregel en haar zoon.

Het verhaal speelt zich af in een kleine doorzon-rijtjes woning. In de jaren vijftig, tijd van reinheid, rust en regelmaat, de tijd van de verzuiling,Tupperware-party’s en gemeenschapszin, krijgt ze in dat huis een zoon. Een zoon die ‘anders’ is en die in de puberteit en ook nog lang daarna worstelt met het vinden van zijn identiteit.

We zien haar, na 65 jaar in dit huis gewoond te hebben, als ze verhuist naar een zorghuis. Ze wacht op haar zoon die haar op komt halen. Tussen de verhuisdozen scharrelend trekt haar hele leven aan haar voorbij.

Alina Kiers maakte de voorstelling ‘Eén uit duizend’ in opdracht van stichting het Berlagehuis uit Usquert ( een Stichting die zich bezig houdt met Groninger architectuur). De voorstelling was te zien bij een tentoonstelling van deze stichting over het ‘Duizend woningen plan’. Dit was een plan van burgemeester Ottevanger uit Ulrum om de woningnood in de jaren vijftig op het platteland aan te pakken.

Aanvang 15.00 uur.