Actie voor babies in Bulgarije en Rusland bij Silhouet Kappers

VEENDAM - Silhouet Kappers uit Veendam voert de maand september actie voor het Babybox programma van de hulporganisatie Mission Possible.

Passend in de missie van Silhouet Kappers: “Meer van jou”, laten ze regelmatig zien betrokken te zijn bij het lot van minder bedeelde medemensen. Door meer van jezelf te laten zien kan de ander ook gezien worden, volgens Jeannette Koops van Silhouet Kappers.

In het Babybox project worden dozen met benodigdheden voor baby's en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn.

De dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiëne en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project.

In de kapsalon staat een Babybox doos met inhoud die in het project wordt uitgedeeld. Klanten wordt de mogelijkheid geboden om een gift te geven waarmee de inhoud van de Babybox kan worden aangeschaft.

Daarnaast gaan Jeannette en Richard Koops en Corrie Hofsté op 8 september deelnemen aan de 10x10km estafette van de RUN van Winschoten. Samen met een team van Mission Possible laten zij zich sponsoren om aandacht te vragen en geld op te halen voor het Babybox project.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland, is erg blij met het initiatief van Silhouet Kappers. “Voor ons is deze actie heel erg belangrijk. Het stelt ons niet alleen in staat om kinderen in onze opvang te helpen maar laat ook zien dat er mensen zijn die zich hun lot aantrekken “.

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen, (a.s.) tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, ondersteuning van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Mission Possible heeft projecten in verschillende steden in Rusland, in Oekraïne, Albanië, Bulgarije en sinds kort in Armenië.