Veendammers pakken titel NK Wakeboard Cable 2018

VEENDAM - Afgelopen weekend zijn Iris van Suchtelen van de Haare en Sanne Meijer opnieuw Nederlands kampioen geworden, op hun eigen thuisbasis Veendam. Het NK Wakeboard Cable vond daar voor het eerst plaats.

Iris uit Veendam is al vanaf haar achtste aan het wakeboarden, en deed op in verschillende landen mee. Meervoudig wereldkampioen en Europees kampioen Sanne Meijer uit Bellingwolde begon op haar zesde met waterskiën ben stapte op haar tiende over op het wakeboarden.

Watersportcentre Veendam is ontzettend trots dat het evenement daar plaatsvond. Ieder jaar was er al een tourstop in de Noorder Wakeboard Challenge. En van de NWC weet men er ieder jaar een mooi evenement van te maken, voor het NK beloofde dat al veel. „Met de perfecte omstandigheden rond de baan moest het er gewoon een keer van komen”, aldus manager Marjolein Vierhoven. De vijfmast installatie van Watersportcentre Veendam is al jaren de thuisbasis van Sanne Meijer en de NK kampioenen Jasper en Iris van Suchtelen van de Haare. Helaas kon Jasper wegens een blessure niet meedoen. Hij baalde enorm, juist ook omdat de NK op de eigen thuisbaan in Veendam plaatsvond. Daar winnen had het extra leuk gemaakt.

Iris heeft op banen in verschillende landen meegedaan. „Maar het NK winnen in Veendam is gewoon vet”, zegt ze. Jasper had de kansen voor zijn zus al hoog ingeschat. Iris stond na de eerste wedstrijddag bovenaan. Degene die aan het eind van de dag het hoogst aantal punten had mocht op de tweede dag als laatste gaan starten. Dat hield in dat zij als laatste de finale mocht gaan doen. De zestig wakeboarders kwamen uit heel het land. De sfeer was heel leuk. De meeste deelnemers kennen elkaar.