Burgemeester Swierstra komt voorlezen op de Sleutel

VEENDAM - Bijna alles burgemeesters uit de provincie Groningen bezoeken woensdag 19 september een basisschool in hun gemeente, waar zij door het voorlezen van een volksverhaal het officiële startsein geven van Oktobermaand Kindermaand 2018.

Burgemeester Swierstra is deze dag te gast bij De Sleutel in Wildervank. Na het voorlezen, worden speciale stickerkaarten uitgedeeld. In de gemeente Pekela is Jaap Kuin aanwezig op de Groen van Prinsterschool in Nieuwe Pekela. Adriaan Hoogendoorn bezoekt als burgemeester van Midden-Groningen De Tandem in Zuidbroek. 

Volksverhalen (sagen en legenden) zijn verhalen die van generatie op generatie vaak mondeling zijn doorgegeven. Ze zijn van oudsher een bron van vermaak, maar veelal hebben de verhalen ook een waarschuwende of belerende functie.

Dit jaar staat het waargebeurde verhaal van Ferdinand Folef II, baron von Inn- und Kniphausen, de ‘dolle jonker’, die tegen familieportretten vocht, centraal. Meer dan 100 jaar geleden woonde deze Folef op de borg Nienoord in Leek.

Met de uitgereikte stickerkaarten kunnen de kinderen stickers verdienen na ieder bezoek aan een deelnemende instelling. Als ze twee stickers hebben verzameld, mogen ze een prijs ophalen van een ophaallocatie in de buurt.

Het programma van Oktobermaand Kindermaand is vanaf 19 september te raadplegen via www.kindermaand.nl.