Speeltuin kinderboerderij in Borgerswold geopend

VEENDAM - Wethouder Henk Jan Schmaal opende afgelopen donderdag 13 de speeltuin, met ingebruikname van het speeltoestel De Spider uit de eerste editie van de Moonlight Walk.

Al langere tijd was er de wens om speeltoestellen te plaatsen bij de kinderboerderij. Het gebied rondom de kinderboerderij is voor de jongere kinderen nog aantrekkelijker geworden. Er zijn een aantal speeltoestellen geplaatst zoals ‘de Spider’, een spinnenweb-klimtoestel van 3 meter hoog. En speeltoestellen met water, zand en schommels. De realisatie hiervan is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Veendam, Leader en de Lions Club Veendam.

Park Borgerswold is een veelzijdig en levendig recreatiegebied met tal van activiteiten voor jong en oud. Het speeltoestel is in aanloop naar de tweede editie van de Moonlight Walk in gebruik genomen door president Saskia van Gessel van Lions Club Veendam en algemeen directeur Bert Jan Bruning van hoofdsponsor Nedmag. Dit in aanwezigheid van onder andere wethouder Henk-Jan Schmaal en Jarne Heuff van Leader.

De Lions Club Veendam maakt zich op voor de tweede Nedmag Moonlight Walk door Veendam. Vrijdagavond 21 september is het zo ver. Als de voortekenen niet bedriegen, zal het aantal deelnemers van vorig jaar (ruim 800) ditmaal worden overtroffen.

De Moonlight Walk is een wandeling bij avondlicht van circa zes kilometer, waarbij de deelnemers onderweg worden verrast met een keur van verrassende culturele acts en optredens. Dit rondom vaak unieke plekjes in Veendam. Onderweg krijgen de deelnemers een hapje en een drankje.

Vorig jaar kwam het inschrijfgeld - 10 euro per persoon - volledig ten goede aan de aanleg van het speeltoestel bij de kinderboerderij.

De tweede Nedmag Moonlight Walk start op vrijdag 21 september om 20.00 uur. In verband met de te verwachten drukte start de inschrijving om 18.00 uur. Om lange wachtrijen te voorkomen is voorinschrijving mogelijk via de website http://www.moonlightwalkveendam.nl De opbrengst van deze editie gaat naar de gehandicaptensport in Veendam.