Leerlingen Terra gaan kerkhoven onderhouden

WITTEWIERUM - Het Terra MBO Groningen gaat samenwerken met de Stichting Oude Groninger Kerken.

Het Terra MBO Groningen gaat samenwerken met de Stichting Oude Groninger Kerken.

Op vrijdag 21 september tekenen beide partijen een intentieverklaring om de samenwerking te onderstrepen. Dit doen ze op het kerkhof in Wittewierum waar de leerlingen die dag meteen aan de slag gaan.

De partijen willen gaan samenwerken op het gebied van groenonderhoud. De leerlingen kunnen hun opgedane theoretische kennis in praktijk brengen. De klussen die ze gaan uitvoeren voor de SOGK blijven anders toch liggen.

De werkzaamheden die ze gaan uitvoeren op de kerkhoven van de SOGK, bestaan onder andere uit het rapen van takken, dit om het maaien van het kerkhof te vergemakkelijken. Verder gaan ze opslag en onkruid verwijderen onder de bomen die rond het kerkhof staan.

De SOGK is inmiddels eigenaar van 55 kerkhoven en het beheer daarvan wordt steeds intensiever. Om al dit werk door vrijwilligers of hoveniers te laten uitvoeren is een haast onmogelijke opgave. Kleine klussen blijven vaak liggen. Het Terra MBO Groningen is juist op zoek naar uit te voeren groenonderhoud als leerproces voor haar leerlingen. Tijdens de opleiding ontdekken leerlingen hoe ze een tuin, park, of in dit geval een kerkhof verzorgen en welke materialen ze daarvoor moeten gebruiken. Verder leren ze berekeningen te maken van kosten en het plannen van projecten.

Met het ondertekenen van een intentieverklaring door een student van Terra en de directeur van de SOGK Peter Breukink wordt deze samenwerking op het gebied van groenonderhoud bekrachtigd.