Foodfestival Culinair Fraeylema op Landgoed Fraeylemaborg

SLOCHTEREN Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren is van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september toneel van het foodfestival Culinair Fraeylema.

De gazons rondom het landgoed worden omgetover tot een groots openluchtrestaurant met Griekse specialiteiten, Scandinavische delicatessen, Franse lekkernijen, Indonesische hapjes, Italiaanse bollen, Arabische bites, mediterrane specialiteiten en Gronings goed.

Behalve een een smakelijke ontdekkingsreis is Culinair Fraeylema een lifestyle-fair. Het aanbod varieert van tweedehands kookboeken tot kunst en sieraden, van hamam-doeken tot potten, pannen en servies, en van bloemstukken tot fietsen en culinaire reizen. Informatie over alle standhouders is te vinden op www.culinair-fraeylema.nl.

SpelevarenDe jongste bezoekers kunnen, net als vroeger, spelevaren door de borggracht, meedoen aan oud-Hollandse spelletjes en ouderwetse wafels versieren. Een waarzegger zit klaar om de toekomst te voorspellen.

Verder kunnen de Fraeylemaborg en zijn wandelbos bezocht worden, zijn de follies - de aparte boshuisjes, op het terrein - open voor bezichtiging en kunnen in het Koetshuis de schilderijen die ooit van Groninger ‘Borgkinderen’ zijn gemaakt bekeken worden.

Lionsclub Skiramere SlochterenCulinair Fraeylema is voor de 8ste keer georganiseerd door Lionsclub Skiramere Slochteren. Wie borg, expositie, wandelbos en culinaire lifestyle fair bezoekt, betaalt 5 euro (tot 18 jaar gratis).

Openingstijden: vrijdag 21 september 16.00 - 22.00 uur; zaterdag 22 september 12.00 - 20.00 uur; zondag 23 september 11.00 - 18.00 uur.