Gratis ritje met paardentram

ZUIDBROEK - Zaterdag 22 september rijdt er een heuse paardentram door Zuidbroek.

Dit als onderdeel van een samenwerking tussen Buurtvereniging De Schrijvershoek en het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Deze paardentramritten zijn mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit de organisatie van burendag.

Het promoteam van het museum is aanwezig op de Snuffelmarkt van De Schrijvershoek. Er is een informatiestand en kinderen kunnen voor een klein bedrag blikgooien en een leuk prijsje winnen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het in oude staat terugbrengen van de bijgebouwen van het station.

De Eerste Wildervankster Paardentram verzorgt het vervoer per authentieke paardentram. De paardentram maakt een tussenstop bij het museum. Bovendien is het dit weekend de allerlaatste mogelijkheid de wisselexpositie ‘150 jaar spoor Groningen- Nieuweschans’ te bekijken. De expositie is op zondag 23 september voor het laatst te zien.

Op 29 en 30 september is er het jaarlijkse modelspoorweekend en vanaf 6 oktober is de nieuwe wisselexpositie ‘Theo van den Boogaard spoort wèl’ te zien in het Zuidbroekster trein- en trammuseum. Een gewaagd uitstapje!

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.