Topsportster Nadine Visser geeft clinics in Veendam

VEENDAM - 13 Jonge Atleten onderbreken hun training voor een fotomoment: elastiekjes worden uit staarten getrokken, bossen lang haar worden rondgeslingerd in de hoop dat er volume in komt, shirtjes worden kreukvrij gemaakt en een aantal meiden gaat zo gunstig mogelijk zitten poseren. Andere atleten staan er vrij nonchalant bij terwijl de trainers de handigste plek voor de foto-accessoires, zoals een horde en de clubvlag, bepalen.

Trainsters Marian en Mirjam, hoe lang bestaat de ‘Sportvereniging Veendam’ al? En hoeveel leden zijn er?

We bestaan 34 jaar en er zijn 250 leden. We hebben pupillen, senioren en g-atleten en we beoefenen allerlei sporten die onder de noemer ‘atletiek’ vallen, zoals hordenlopen, hoogspringen, verspringen en hardlopen.

Op 13 oktober staat er toch iets bijzonders op het programma?

Ja, op die dag wordt de Track & Indoor meeting gehouden, georganiseerd door Zechsal en onze sportclub, S.V. Veendam Atletiek. Het begint om 10 uur, in en bij de sporthal in Wildervank en de toegang is gratis. Nadine Visser, Nederlands recordhoudster op de 60 meter horden, olympiër en 3de op het W.K. indoor, is er die dag ook bij.

Waarom komt zo’n topsporter naar Wildervank?

Nadine wordt in haar route naar de Olympische spelen in Tokio ondersteund door het Veendammer bedrijf Zechsal. Voor een fotosessie met haar sponsor heeft ze horden en een startblok van ons geleend. Als tegenprestatie komt ze op 13 oktober twee clinics geven en is er gelegenheid met haar op de foto te gaan. We organiseren ook een kleine sportfair gericht op atletiek, met onder andere een fysiotherapeut, verantwoorde voeding en sportkleding.

Wie mogen allemaal meedoen aan de wedstrijden?

Onze leden en verder mogen atletiekclubs uit de omgeving zich aanmelden via www.atletiek.nu.