Vertraging in Delfzijl: patiënten doorverwezen naar Scheemda

SCHEEMDA - Door een vertraging van de opening van het Gezondheidsplein Molenberg in Delfzijl gaat het Het Ommelander Ziekenhuis meer spreekuren aanbieden in Scheemda om de extra toestroom van patiënten op te vangen.

Gezondheidsplein Molenberg in Delfzijl zou 1 oktober openen, echter wordt deze datum niet gehaald. In september houdt het Ommelander Ziekenhuis nog spreekuren op haar tijdelijke locatie in het voormalige Delfzicht ziekenhuis. Vanaf 1 oktober is het pand niet meer van het Ommelander Ziekenhuis. Om die reden is het Ommelander Ziekenhuis genoodzaakt haar spreekuren tijdelijk te verplaatsen naar het ziekenhuis in Scheemda totdat het Gezondheidsplein Molenberg geopend is.

Ommelander Ziekenhuis richt in het Gezondheidsplein Molenberg een Servicepunt in. Het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Delfzijl biedt ruimte voor herhalings- en controle bezoeken, bijvoorbeeld van patiënten met een chronische aandoening.

Inwoners uit Delfzijl en omgeving hoeven na de opening alleen naar Scheemda als dat echt wenselijk en/of noodzakelijk is. Het Gezondheidsplein biedt huisartsen, specialisten en gespecialiseerd verpleegkundigen de mogelijkheid om hechter samen te werken met als doel: betere zorg voor de inwoners van deze regio. Dit past bij de ontwikkeling dat de zorg in de toekomst zoveel mogelijk in de omgeving van de patiënt georganiseerd wordt.