Veendam massaal over in het dialect

VEENDAM - Stichting Bogdike houdt zaterdag 29 september De Romein Streektoaldag. Diverse artiesten komen deze dag zingen en entertainen in onze streektaal.

In drie lege winkelpanden te weten het Braaiwinkeltje aan de Kerkstraat 38, Ernst Puik aan de Promenade 37 en Hypotheker aan het Museumplein 6) en in café De Toeter en de foyer van cultuurcentrum vanBeresteyn wordt opgetreden.

Tijdens de Streektoaldag lopen bezoekers van het ene pand naar de andere om zo het programma mee te maken.

Overal in het centrum is wat te doen is. Het programma is breed en divers. Op www.bogdike.nl en de facebookpagina van de stichting is het exacte programma inclusief tijdsschema te vinden.

Aan deze editie van de Streektoaldag werken mee: Jan Henk de Groot, Mark Brinkhuizen, Gert Sennema & Westkantstad, Wia Buze, Beecham, Irene Wilkens & Sikkom Kult, Krzysztof Groen, Rieks Folgerts & Margret Maas, Staark, Bé Schmaal, Erwin de Vries, Zuver Scheerwol, Laurens Schreuder en Alex Staal, Roelof van der Velde en Twij körten, twij langen.

„Veendam gaat zaterdag 29 september massaal over in het dialect!”, aldus stichting Bogdike. De Romein Streektoaldag begint om 12.45 en duurt tot 17.15 uur.