Leukste wandeling van Veendam brengt elf mille op

VEENDAM - Het aantal wandelaars dat vrijdagavond deelnam aan de tweede Nedmag Moonlight Walk in Veendam lag flink hoger dan vorig jaar. Het waren er ruim driehonderd meer en dus kon de organiserende Lions Club Veendam een flinke cheque uitschrijven ten bate van de gehandicaptensport in de Parkstad.

President Saskia van Gessel van LC Veendam meldde na afloop, dat er 11.210 euro beschikbaar komt voor sporters met een beperking. Oftewel: er deden 1.121 wandelaars mee aan het evenement. Het inschrijfgeld van 10 euro ging namelijk volledig naar het goede doel, omdat de kosten van de Nedmag Moonlight Walk werden gedekt voor sponsoring vanuit het bedrijfsleven. Daarbij verleenden de verkeersregelaars en de plaatselijke EHBO gratis hun medewerking.

Vorig jaar namen 819 personen deel aan ‘de leukste wandeling van Veendam’. Van die opbrengst werd een groot klim- en klautertoestel gerealiseerd ten bate van de kinderboerderij in recreatiegebied Borgerswold.

De ruim duizend deelnemers lieten zich vrijdagavond niet tegenhouden door een buitje regen. Over de route van ruim zeven kilometer ontrolde zich een lang lint van vrolijke wandelaars die zich - voorzien van paraplu’s en regenjassen - onderweg lieten verrassen door tal van acts op het gebied van sport, zoals een karatedemonstratie en cultuur. Dat varieerde van buikdanseressen en talentvolle bandjes tot een shantykoor en een barokensemble.

Veel bekijks trok ook de winkel van de Novo nabij de oude brandweerkazerne aan de Jacob Bruggemalaan. Daar worden artikelen verkocht die worden gemaakt door cliënten uit de dagbesteding.

De laatste wandelaars meldde zich kort voor middernacht aan de finish bij cultureel centrum vanBeresteyn, waar ze meteen werden opgenomen in een drukbezochte afterparty. Evenals vorig jaren verschenen vele tientallen mensen verkleed aan de start, wat een extra feestelijk sfeertje teweegbracht.