Schatzoekers komen samen tijdens Detector World

ZUIDBROEK - Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13 en 14 oktober vindt in de Eurohallen van Zuidbroek de grootste Internationale metaaldetectie- en archeologiebeurs plaats

Schatzoekers en (amateur)-archeologen vanuit de hele wereld komen naar Zuidbroek om met hun metaaldetector op zoek te gaan naar de grote zilver- en goudschat. De vinder mag de schat houden. Op ruim 215 hectare aan zoekvelden mogen de deelnemers onderzoeken wat er te vinden is in de bodem van Zuidbroek. Ook zijn er prijspenningen en sleutels van een oude schatkist verstopt.

De winnaar gaat er vandoor met een profesionele 3D Bodemscanner met een waarde van meer dan 4000 euro. Deelnemers uit landen als Amerika, Rusland, Frankrijk, Turkije, Griekenland, Engeland, Italië, Polen, Nederland en Duitsland hebben zich reeds aangemeld voor de zoekwedstrijden.

In de Eurohallen kunnen bezoekers de vele beursstands bezoeken met o.a. de nieuwste metaaldetectors en accessoires, bijzondere bodemvondsten tentoonstellingen, muntencollecties, archeologische instanties, outdoor artikelen, boeken en magazines.

‘s Middags zijn er lezingen en presentaties over onder andere de grootste Vikingschat uit de Britse geschiedenis met een waarde van meer dan 2 miljoen pond. Derek Mclennan, vinder van de schat, is persoonlijk aanwezig en geeft een indrukwekkende presentatie geven over deze schat die hij in 2014 in Schotland vond.

„Heeft u weleens iets bijzonders in de bodem gevonden waarvan u niet weet wat het is of hoe oud het is? Neem het mee naar “Detectorworld want op zaterdag 13 oktober is er een team van deskundige archeologen en bodemvondstenexperts aanwezig om uw vondsten te identificeren”, aldus de organisatie.

Voor alle info over het evenement, het programma en de tickets: www.detectorworld.info