Muzikale talenten kunnen weer meedoen aan POPGroningen

GRONINGEN - Muzikale talenten uit de hele provincie kunnen zich weer inschrijven voor de POPgroningen Talent Award.

Wie wordt de opvolger van Cirrus Minor? De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. Inschrijven kan tot en met zondag 21 oktober.

Vanuit de inschrijvingen worden de deelnemers geselecteerd die in februari 2019 meedoen met de provincierondes, die gehouden worden door heel provincie Groningen. Vervolgens vinden de stadsrondes in maart plaats in Simplon en daarna is de eindronde in april in Vera.

Meedoen aan de POPgroningen Talent Award betekent dat kans maakt om op te treden en jezelf als act te promoten binnen de regio, wat kan leiden tot meer optredens, maar ook concrete tips te ontvangen van toonaangevende professionals. Je kunt scouts allerlei vragen stellen en netwerken in de Groninger muziekscene.

De winnaar treedt op bij festivals als Eurosonic en het Bevrijdingsfestival Groningen. Daarnaast krijgt de act een coachingstraject voor een jaar lang door een professional uit het werkveld en diverse andere optredens. Eerdere houders van de Talent Award waren Cirrus Minor, Boyz in the Woods, The Movement, The Blind Roofers, Vikings in Tibet en Orange Skyline.

Alle voorwaarden op een rij

Iedereen mag zich aanmelden ongeacht stijl, leeftijd en niveau. Minimaal vijftig procent van de act is woonachtig in de provincie Groningen. De act speelt uitsluitend eigen werk. De band/artiest/act heeft geen contract met een gerenommeerd label, publisher of bookings agency. Bij sprake van incidentele contracten voor bepaalde korte tijd zoals bijv. een Akte van Cessie neemt inschrijvende act contact op met organisatie. Voormalige houders van de Talent Award zijn uitgesloten. Deelnemers aan Popronde zijn uitgesloten.

Bij aanmelding voor de Talent Award is het een vereiste dat er een demo van de muziek aan het profiel in de Backstage is toegevoegd en alle bandgegevens volledig zijn ingevuld. Dit kan via de ‘Backstage’ op www.popgroningen.nl