Fractie VUK wil geen auto’s in de Kerkstraat

VEENDAM - De politieke partij VUK is niet blij met de proef waarin het autoverkeer opnieuw geïntroduceerd wordt in de Kerkstraat in Veendam.

Fractievoorzitter Pe Langen voert een aantal argumenten aan die volgens hem volkomen duidelijk maken dat het (opnieuw) openstellen voor autoverkeer weliswaar door een aantal politieke partijen en winkeliers gedragen wordt, maar dat het winkelend publiek en zelfs de winkeliers er niet mee gediend zijn.

Hij stelt dat er nu al sprake is van een probleem, vooral ’s ochtends. Vrachtwagens versperren de doorgang voor anderen die willen bevoorraden en overal staan auto’s hinderlijk geparkeerd.

Verder komt het regelmatig voor dat voetgangers en fietsers last hebben van voorbij scheurende scooters en vrachtauto’s die panden bevoorraden. De verkeersveiligheid en de rust in de Kerkstraat is niet gediend met herintroductie van auto’s in de Kerkstraat. Het plan van het college om een test uit te voeren voor 50.000 euro verwijst hij dan ook naar de prullenbak. “Besteedt dat maar aan andere dingen, voor het centrum wordt al genoeg geld uitgetrokken,” stelt Langen.