Echtpaar Bos-Veldman 60 jaar getrouwd

VEENDAM - Op donderdag 27 september hebben Johannes Bos (86) en Trijn Bos-Veldman (82) in huiselijke kring hun 60-jarig huwelijk gevierd. Burgemeester Sipke Swierstra bezocht het echtpaar aan de Kofstraat, en terwijl draaiorgel Zwarte Doris speelde, feliciteerde hij het echtpaar, en overhandigde ze een fraai bloemstuk.

Johannes en Trijn zijn beide in Uithuizermeeden geboren. Ze kenden elkaar al via een kameraad van Johannes, de broer van Trijn. In 1950 raakte de verkering aan, en acht jaar later gaven ze elkaar in Uithuizermeeden het jawoord. Samen met zijn broer had Johannes een twee onder één kap woning gebouwd in Uithuizen, waar ze acht jaar hebben gewoond.

Samen met vier metselaars heeft Johannes bij verschillende bouwbedrijven in de bouw gewerkt. Waar maar werk was, nam zijn zwager het werk aan. Behalve werk in de bouw heeft Johannes ook als chauffeur voor Van Gend & Loos gereden en was hij slager bij Udema in Gieten. Werk bij Wortmann in Wildervank bracht het echtpaar naar Veendam. In de nieuwe wijk Sorghvliet kon het echtpaar een pas gebouwde woning aan de Kofstraat betrekken, waar ze nu 52 jaar later nog steeds wonen.

Ook werke Johannes nog bij de Winkel van Sinkel aan de Sarastraat, als woningstoffeerder. Het bedrijf ging uitbreiden met vestigingen in andere plaatsen waaronder Leeuwarden. Zijn ervaring in de bouwsector kwam goed uit want Johannes werd bij de verbouwing van winkelpanden ingezet als uitvoerder. Na een faillissement kwam hij bij strokartonfabriek De Vrijheid in dienst, totdat hij op zijn vijftigste vanwege rugklachten moest stoppen.

Trijn was voor haar trouwen in betrekking bij café-restaurant Zuidema in Uithuizermeeden, waar ze ook in de bediening werkte. In het gezin van Moorlach van de meelfabriek kwam ze eveneens in betrekking. En ook na haar trouwen heeft ze nog in gezinnen gewerkt, tot aan de geboorte van hun oudste zoon.

Het echtpaar kreeg drie zoons en drie kleinkinderen. Een jongen en twee meisjes.

Hun gezamenlijke hobby was het tuinieren in hun volkstuintje in Borgerswold. Ook mochten ze graag fietsen. Ieder jaar deden ze mee aan de Fietsvierdaagse. Kamperen deden ze op campings en bij de boer. Kamperen met de tourcaravan doen ze nog steeds.

Hun diamanten trouwdag is met een etentje bij Hotel Parkzicht onder elkaar gevierd.