Muziek in oude Groninger kerken

PEKELA - In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische en culturele verleden van de provincie Groningen.

In de zes Oost Groninger kerken brengen musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht.

De eerste middag van de reeks is op 7 oktober. Sergei Bolotny - viool en Keiko Sakuma – piano treden dan op in de kerk van Meedhuizen. De muzikanten zijn door hun hoogstaande virtuositeit en muzikaliteit geziene musici in binnen- en buitenland. De aanvang is 16:00 uur.

De overige data van deze reeks zijn als volgt:

14 oktober in de kerk Nieuw Scheemda. Het fluitkwartet ‘Fluitique’ m.m.v. harpiste Nienke van Leijden speelt vanaf 19:30 uur.

21 oktober is het concert in de kerk van Oude Pekela. De aanvang is 16:00 uur en de muziek is van mezzosopraan Hanneke Tichelaar en bariton Roele Kok m.b.v. Loes van Ras op de piano.

28 oktober wordt de Dorpskerk van Midwolda gebruikt als muzikaal podium. De aanvang is om 16:00 uur en de musici zijn Lubertus Leutscher trompet en Euwe de Jong orgel.

4 november wordt er in de Koepelkerk in Sappemeer gemusiceerd. De aanvangis om 16:00 uur voor het pianotrio ‘Arte Cordae’.

11 november kerk speelt het voltallige VKSO orkest in de kerk van Beerta. De aanvang is 16:00 uur.