Veendamse pakt eenzaamheid aan

VEENDAM - Ruim 1 miljoen Nederlanders voelt zich regelmatig eenzaam. Eén daarvan, Dina Bos, gaat daar actief iets aan doen. De 47-jarige Veendamse organiseert een high tea voor lotgenoten en krijgt daar spontaan hulp bij van middenstanders .

„ Ik kreeg een paar taarten van Brasserie La Vache en van de eigenares van eethuis Buuv mogen we haar zaak gebruiken voor de high tea. Bovendien sponsort ze de thee. Dat is toch geweldig!”, vertelt Bos.

Dina weet zeker iets op poten te zetten maar het sluiten van vriendschappen is lastig. „Ik heb een moeilijke jeugd gehad en bovendien heb ik PDD-NOS. Door deze vorm van autisme ben ik sociaal onhandig en heb ik geen netwerk. Ik heb fantastische buren maar ik zou graag meer contacten hebben. De mensen op het schoolplein zijn meestal van een jongere generatie. Vaak hebben ze geen tijd voor een praatje omdat ze naar het werk moeten. Er zijn ook veel buitenlandse ouders die de taal niet machtig zijn. Ik werk niet en heb zodoende geen collega’s en de meeste mensen die ik op straat tegenkom zitten niet te wachten op een praatje. De meeste mensen zijn op zichzelf. Soms als ik me eenzaam voel raak ik geïrriteerd en onrustig. Ik krijg wel eens huilbuien, raak gedeprimeerd of lusteloos. Soms heb ik een gefrustreerde snoepbui.”Het verschil tussen eenzaam en alleen zijn is volgens Bos:”Als je het geen probleem vindt om alleen te zijn, heb je de gevolgen die bij eenzaamheid horen niet.”De high tea is op 27 oktober om half 2 bij eetcafé Buuv in de Kerkstraat. Opgave: dina.kiel@hotmail.com