VKSO brengt ‘Fluitique’ in Nieuw Scheemda

NIEUW SCHEEMDA - In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde Oude Groninger Kerken.

Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorische en culturele verleden van de provincie Groningen.In de zes Oost Groninger kerken brengen musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kleine kamermuziekensembles tot het voltallig VKSO symfonieorkest worden de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht! De Stichting Oude Groninger Kerken en VKSO, het orkest van de Veenkoloniën dragen met het programma Kerk en MuziekCaroussel vol overtuiging bij aan de trots op onze cultuurhistorische en culturele regio!

Op 14 oktober in de kerk in Nieuw Scheemda het tweede kamermuziekconcert uit deze reeks: Dwarsfluitkwartet ‘Fluitique’ i.s.m. harpiste Nienke van Leijden. De complete fluitsectie van het VKSO ontmoet u in dwarsfluitkwartet ‘Fluitique’ net zoals de veelzijdige harpiste Nienke van Leijden. De prachtige combinatie van vier dwarsfluiten geeft een warme klank en een sprankelend geluid waar vanavond nog eens een extra dimensie aan zal worden toegevoegd door het poëtische geluid van de harp.

Het brede repertoire van ‘Fluitique’ en harpiste Nienke van Leijden biedt de luisteraar de mogelijkheid om van diverse stijlen te genieten. Dat is hetgeen de muziekliefhebber deze avond te wachten staat, in deze in 1661 gebouwde kerk, waarvan het interieur nog stamt uit genoemd bouwjaar.

De avond begint om 19:30, entree is €12,50 p.p. voor kinderen €7,50 p.p. Meer info op: www.vkso.nl/event/kerk-en-muziekcaroussel-2018-m-m-v-dwarsfluitkwartet-fluitique-m-m-v-nienke-van-leijden-harp