Mountainbikes de baas in Borgerswold

VEENDAM - In en rond het recreatiepark Borgerswold wordt er volop gefietst komende zondag. Het is dan de vierde editie van de Zechstein Borgerswold Classic. Een mountainbike-evenement voor alle leeftijden en niveaus in en dit jaar bestaat het evenement uit een toertocht en het District Kampioenschap Noord MTB.

De opzet van de Zechstein Borgerswold Classic is dit jaar anders. Tussen 08.30 en 09.30 uur start de vertrouwde toertocht, waarbij keuze is tussen 25 en 45 km. Het vertrekpunt is bij het Wielercafé van Stormvogels Veendam in het Stadion aan de Langeleegte.

Vanaf 10.30 uur heeft gemeente Veendam de primeur, want dan gaat de eerste editie van het District Kampioenschap Noord MTB van start. Dit kampioenschap wordt verreden op een speciaal uitgezet wedstrijdparcours en is ingedeeld in verschillende categorieën, waarbij de jongste deelnemers 8 jaar zijn. Voor fietsers zonder KNWU-lidmaatschap is deelname mogelijk in de funklasse op een dag licentie. Het parcours is uitgezet in Borgerswold, de centrale plaats is op het evenemententerrein aan Fauna te Veendam

Expedition Zechstein

En dat is nog niet alles. Tussen de laatste wedstrijd en de prijsuitreiking, rond de klok van 16:00 uur, zal de ‘launch’ plaatsvinden van Expedition Zechstein: een 15.000 kilometer lange monstertocht langs de contouren van de oeroude Zechstein Zee. Boegbeeld van het evenement is biketrial-atleet en meervoudig wereldkampioen Rick Koekoek uit Erica.

Meer informatie over de Zechstein Borgerswold Classic is te vinden op de website www.borgerswoldclassic.nl. Meer informatie over Expedition Zechstein is te vinden op: www.expeditionzechstein.com/expedition.