Overlast in de openbare ruimte melden met app

MUNTENDAM - Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf 8 oktober kunnen meldingen voor de openbare ruimte doorgeven via de app Makkelijk Melden.

Wethouder Jan Jakob Boersma: „Fijn dat onze inwoners problemen in de openbare ruimte, zoals losliggende stoeptegels en afval op straat, vanaf nu gemakkelijk en direct via de smartphone door kunnen geven aan de gemeente.”

De app is voor iedereen eenvoudig te installeren op de smartphone. Inwoners vinden de app in de App Store of Google Play. Makkelijk Melden leest de actuele locatie via GPS en kan daarmee de locatie van de melding bepalen. Inwoners kunnen aangeven om wat voor soort melding het gaat en een foto toevoegen. Hierdoor is het voor de gemeente meteen duidelijk waar actie nodig is.

De gemeente Midden-Groningen werkt alleen met de Makkelijk Melden app, niet met andere apps die in omloop zijn. Daarnaast kunnen inwoners hun meldingen natuurlijk ook nog steeds doorgeven via de gemeentelijke website en telefonisch bij het Contactplein.