Nationale Ouderendag leerzaam en gezellig

VEENDAM - De Stichting Senioren Platform Veendam heeft afgelopen vrijdag in de Kandelaar de Nationale Ouderendag gehouden. De dag bestemd voor alle belangstellende ouderen werd geopend door wethouder Ans Grimbergen.

De ouderen kregen een gevarieerd programma aangeboden. Leerzaam, maar waarbij vooral de gezelligheid de boventoon voerde. De gehele dag verzorgde Gert Immerzeel de muzikale omlijsting. Als toetsenist van de in heel Drenthe wereldberoemde stemmingsorkest Hydra scoorde hij midden zeventiger jaren van de vorige eeuw twee nationale hits met ‘Als het gras twee kontjes hoog’ is en ‘Marietje’.

Na de warme maaltijd gaf Andries Middelbos twee optredens met muziek en conferences. Zowel ’s morgens als ’s middags kregen de bezoekers voorlichting over veiligheid voor ouderen, onder andere de babbeltruc. Wilfred Scholten van de gemeente gaf voorlichting over het gemeentelijk vervoer voor ouderen, met onder andere over veranderingen in het ouderenvervoer.

Daarnaast zijn er een aantal standhouders van organisaties aanwezig geweest om het een en ander te vertellen over hun werk. Aanwezig waren Zorggroep Groningen, Buurtzorg, Palliatieve Vrijwilligerszorg, Zonnebloem, Diedel Wessels, Web in de wijk Veendam en Compaen.

Door de ontvangst van subsidie van o.a. de Stichting Wildervank Fonds en het Fonds Anbo Dichtbij en anderen kon men de kosten voor deze dag laag houden, deze bedroeg slechts 5 euro per persoon.

„We hebben vorig jaar de Ouderendag weer opgepakt”, vertelt secretaris Jannie Blaauw. „Voorheen werd de Ouderendag in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen georganiseerd”. Vorig jaar was het nog onder de vlag van de OZO, onderdeel was van de ANBO. Na de opheffing van de ANBO is de VOVO de opvolger geworden (Culturele en Communicatieve Vereniging voor Ouderen in Veendam en Omstreken). En is daardoor de nieuwe Stichting Senioren Platvorm Veendam per januari gestart”, legt Jannie uit.