Huiskamer geopend in Ommelanderwijk

VEENDAM - Wijkwethouder van Ommelanderwijk en Zuidwending, Bert Wierenga, vindt het hartstikke leuk om officiële openingen te verrichten en lintjes door te knippen. Het wisselt fijn af met zijn doordeweekse taken die vooral bestaan uit interne en externe gesprekken over lopende projecten. Als zo’n project dan afgerond wordt met een opening, breidt hij zijn werktijden graag uit met een zaterdagmiddag.

Afgelopen zaterdag opende Bert de ‘huiskamer’ van Ommelanderwijk. Deze huiskamer in het dorpshuis aan de Houtduifstraat is tot stand gekomen met hulp van een groot aantal vrijwilligers en plaatselijke ondernemers: er is geschuurd en geverfd, gepoetst en geboend, er zijn nieuwe meubelen van Meertens, buurtbewoner Bob heeft de keuken geplaatst en schildersbedrijf Tuil knapte de deuren en kozijnen op.

De hele ruimte straalt gezelligheid uit, mede door de knutsels en fröbels van de crea-club. In het dorpshuis en ook buiten is het feestelijk leuk, met kraampjes vol huisvlijt-producten, een taartenbakwedstrijd en veel publiek.

Het is een veelbelovend begin dat perfect past bij de doelstelling van de dorpscoöperatie: mensen verbinden met elkaar, drempelvrees en eenzaamheid bestrijden en iets betekenen voor een ander.

Wiechers