Extra uitgepakt op vijfde editie Oktoberfest Veendam

VEENDAM - Voor de 1250 tot 1400 bezoekers van het Oktoberfest Veendam heeft de organisatie zaterdagavond extra goed uitgepakt. Deze vijfde lustrumeditie werd extra goed gevierd. Aan meer dan 100 lange biertafels schoven bezoekers aan om te genieten van “Pullen bier, Deutsche Schlagers, Bratwürst ‘und Viel Spass’.

De feestband Palemiger Spatzen betraden de bühne als eerste. Zij brachten meteen de stemming er goed in met accordeon, steirische harmonika, akoestische, bas- en sologitaren, en strakke drums. Al meer dan 25 jaar treden ze op tijdens de grootste Duitstalige events.

De kleinste DJ van Europa was naar Veendam gehaald. Met zijn 1,25 meter is DJ Timmie Tirol klein van formaat, maar in het bouwen van een feestje is hij groots.

Het duo Lawineboys, bekend van de hit "Seks met die Kale, maakte het feest helemaal compleet. Op ieder feest komen hun hits voorbij als ‘Sex Met Die Kale’, ‘Joost’, ‘Lawinesong’ en ‘Laat Maar Waaien’.

Ieder jaar is er vanuit het evenement een donatie aan een goed doel. Dit jaar gaat die donatie naar de stichting Robin Hood Foundation uit Veendam.

Trijntje en haar dochter Jessica uit Veendam genoten van de ‘gemütliche’ sfeer. De Veendammers Jan en Greetje Wever waren voor de eerste keer op het Oktoberfest. “Volgend jaar komen we weer. Het is super. Dit moeten ze blijven doen”.