Menterne volledig uitverkocht voor dubbelconcert

MUNTENDAM - In een uitverkochte Menterne genoten zo’n 500 bezoekers van een uniek dubbelconcert van shantykoor De Scheepjoagers en het Groninger christelijk mannenkoor Albatros uit Nieuwe Pekela.

Afgelopen weekend openden de 56 koorleden van De Scheepsjoagers het concert. Voor de pauze nam Albatros met ongeveer 50 koorleden met dirigent Nico Dijkman het stokje over. Na de pauze ving Albatros als eerste aan.

Het dubbelconcert was voor beide koren een unieke gebeurtenis. „Het zijn twee heel verschillende koren. Maar wat ze gemeen hebben is het plezier en dat ze beiden eruit halen wat erin zit. Ook bijzonder is het eerste optreden in de geheel vernieuwde sportzaal van de Menterne. De akoestiek is goed, mede dankzij onze geluidsman Arnoud van der Laan. De volgende happening zal het groot kerstconcert zijn van de Scheepsjoagers”.

Het idee voor een dubbelconcert was bij De Scheepsjoagers ontstaan na een bezoek aan een concert van Albatros. Na het voorstel volgden gesprekken en werd het idee uitgewerkt.

De Scheepsjoagers heeft voor hun concerten al jaren sporthal De Menterne als thuishaven, en na de verbouwing van de hal was het meteen een heel bijzondere aftrap.