Maggie Gunzel opent deuren van haar atelier

WILDERVANK - Op vrijdag 26 oktober opent kunstenaar en illustrator Maggie Gunzel (50) de deuren van haar atelier voor publiek. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen en de sfeer proeven.

In de hal hangt een groot kunstwerk dat sprookjesachtig aan doet. Maggie laat zich in haar werk inspireren door oude volksverhalen en verschillende legendes. ,,Dit kunstwerk noem ik ‘Het elfenbos’. Je ziet verschillende fantasiewoningen. Daar zouden elfjes in kunnen wonen of misschien wel andere boswezens. Iedereen bedenkt er zijn eigen verhaal bij. Zowel kinderen als volwassenen en dat is het mooie aan mijn werk.”

Het atelier van de kunstenaar bestaat nu negen jaar. ,,Ik wilde als kind graag naar de kunstacademie, maar kreeg op jonge leeftijd kinderen. Die hadden eerst mijn aandacht nodig. Ik ben me altijd wel blijven ontwikkelen. Het is gewoon een kwestie van proberen en doen.” Maggie, lachend: ,,Door de jaren heen is mijn huiskamer langzaam in een atelier veranderd”.

Kinderboeken

Naast kunst, maakt Maggie ook illustraties. ,,Ik heb nu zeven kinderboeken geïllustreerd. Mijn mooiste illustratie is die in het griezelige sinterklaasboek. Het is spannend, maar op een grappige manier. Op de open dag wil ik laten zien hoe een illustratie tot leven komt. Het is een prachtig proces.”

Ook geeft Maggie individueel en in groepen teken- en schildercursussen. ,,Dit doe ik al een aantal jaren en er zitten soms talentvolle cursisten bij. Je ziet dat ze hun eigen stijl gaan creëren en dat is geweldig om te zien.”

Niet te koop

De kunstenaar zou graag meer exposities willen doen en haar werk aan een groter publiek tonen, maar dit blijkt niet gemakkelijk. ,,Mijn kunstwerken zijn niet in één woord te vangen en daardoor is het moeilijk om er tussen te komen. Ik heb nog niet een woord voor mijn werk gevonden, maar misschien is er iemand op de open dag met een ingeving.” Op de vraag wat haar mooiste kunstwerk is, antwoordt Maggie: ,,De ‘Witte Wieven’ en ‘Het Elfenbos’. Die springen er uit en verkoop ik niet.”

Wie meer wil weten over het werk van Maggie is welkom op vrijdag 26 oktober aan de Poststraat 72 in Wildervank. Het atelier is geopend van 19.00 tot 22.00 uur. Maggie: ,,Met een kopje koffie of thee mogen mensen genieten van mijn kunstwerken en illustraties.”

Door Yvonne de Noord.