Erepenning voor vogelvriend Jaap van Bergen

VEENDAM - Vogelvereniging De Vogelvriend Veendam en omstreken heeft aan haar erelid Jaap van Bergen (81) donderdagavond een erepenning uitgereikt. Hij is al 60 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV). In 1958 werd Van Bergen lid van De Vogelvriend Veendam, de vereniging die acht jaar daarvoor was opgericht. Pas dit jaar is Van Bergen gestopt met de vogels.

Dit jubileum was voor de NBvV aanleiding om districtsvoorzitter Wiebe Zijlstra te vragen om bij de opening van de tentoonstelling, Jaap van Bergen de erepenning voor het zestigjarige lidmaatschap van de NBvV te overhandigen.

Tien jaar geleden kwam toenmalig hoofdbestuurder Henk Marinus naar Veendam om Van Bergen de speld voor 50 jaar lidmaatschap van de NBvV op te spelden. Door het bestuur van zijn eigen vereniging werd Van Bergen toen benoemd tot erelid.

Zo lang lid te zijn van een vereniging en daarbij sinds 1964 ook actief in het bestuur en als tentoonstellingssecretaris zelfs de drijvende kracht achter tientallen grote shows van De Vogelvriend te zijn, is maar weinigen gegeven. Samen met Greetje, zijn vrouw, bestierde Van Bergen 40 jaar het tentoonstellingssecretariaat.

De show van De Vogelvriend is sinds jaar en dag een begrip in Veendam en omstreken. Een internationale tentoonstelling, naast de eigen leden kunnen ook liefhebbers van andere verenigingen en buitenlandse inzenders meedoen.