Kerk en Muziekcaroussel met Hanneke Tichelaar

OUDE PEKELA - In het najaar 2018 verzorgt de Stichting Oude Groninger Kerken samen met het VKSO, het orkest van de Veenkoloniën, een serie bijzondere (kamermuziek)concerten in zes geselecteerde oude Groninger kerken. Door muziek aan deze kerken te verbinden, vestigen zij de aandacht op het rijke cultuurhistorisch verleden van de provincie Groningen.

In zes Oost Groninger kerken brengen veelal musici uit het VKSO een gevarieerd en breed programma: ‘Kerk en MuziekCaroussel’. Variërend van kamermuziekensembles, tot het voltallig VKSO symfonieorkest, worden binnen de eeuwenoude stenen tot klinken gebracht.

In de namiddag van 21 oktober is in de kerk van Oude Pekela (16.00 uur) het derde concert in deze uitzonderlijke reeks. Mezzosopraan Hanneke Tichelaar en bariton Roele Kok weten u samen met hun begeleidende pianist Jan de Roos in een stemming vol vervoering te brengen met bekende en minder bekende muzikale werken uit het klassieke en meer recent repertoire. Van Mahler tot Brahms en van Britten tot Quilter. Ook liederen van één van de meest gewaardeerde Britse componisten van de 20ste eeuw, Gerald Finzi, komen luisterrijk aan bod.