Grote WP Informatiemarkt ook voor het uitkomen van jeugddromen

VEENDAM - Tijdens de vijfendertigste Informatiemarkt van de Winkler Prins aan de Raadsgilden is vrijdagavond een record gevestigd. Tussen de 2500 en 3000 bezoekers bezochten de informatiemarkt.

De informatiemarkt vervolgopleidingen is bedoeld voor leerlingen die na hun eindexamen een vervolgopleiding moeten kiezen. Dikwijls met gezelschap van ouders of ouder. Zo was er gezamenlijk te ontdekken wat de leerlingen kunnen gaan doen na hun middelbare schooltijd.

Leerlingen die dit jaar hun profiel moeten kiezen waren ook van harte welkom. Door te praten met de studiekeuzeadviseurs, en met studenten van de verschillende vervolgopleidingen, was een eerste indruk te krijgen voor het ontdekken van welk profiel het beste aansluit bij de opleiding die hen het meest aanspreekt.

Het evenement is een van grootste infomarkten door een school georganiseerd in de provincie. De decanen Peter Wageman, Judith Magnus, Gertjan de Graaf, Gijzo Voslamber, en Ineke IJsenbrand hadden voor de organisatie van de avond getekend.

Beneden in de Binnenwoel, in de hal en op de drie verdiepingen waren 32 stands ingericht van vertegenwoordigers van mbo-, hbo- en universitaire opleidingen uit heel Nederland. En van andere instanties, zoals defensie, bedrijven, de politie en internationale uitwisselingsorganisaties. Ook de decanen van Winkler Prins stonden klaar voor het beantwoorden van algemene vragen over profielkeuzes of vervolgopleidingen.

De decanen waren ook heel blij met de oud-leerlingen op de markt die in het tweede of derde jaar zitten van hun studie. Het beeld dat ze gaven over hun ervaringen kunnen heel waardevol zijn voor het kiezen van een studie.

Mark Ellens (14 jaar) is zich ook nog aan oriënteren. Hij is er nog niet precies over uit wat hij wil gaan doen. In ieder geval iets in de techniek, net als zijn vader . Er is zoveel techniek en het is heel breed toepasbaar. Van procestechniek bij de NAM en Gasunie tot in de scheepsbouw. Of als operator werken met techniek.

Pauline stond als oud-leerlinge van de Winkler Prins als student voor een pilotenopleiding van KLM op de Informatiemarkt in Veendam. Samen met haar medestudenten Jurrian uit Moerkapelle en Ivo uit Gouda. Alle drie willen verkeersvlieger worden op een groot lijntoestel. Pauline heeft als stewardess al ervaring met het vliegen opgedaan. Jurrian heeft vijf jaar ervaring als zweefvlieger. Ivo heeft nog geen vliegervaring. ,,Als tienjarige jongen stond ik bij Schiphol te kijken naar die grote vliegtuigen, en dacht dat wil ik ook. Voor de meeste piloten is het een jeugddroom.”