Zomer in de herfst

VEENDAM - In 97 jaar is het zo laat in oktober niet zo warm geweest als afgelopen weekend. In Oost Groningen werd het bijna 28 graden. Daarmee is het oude record van 27,2 graden van 1921 gebroken. Op 4 oktober 1983 werd 26,5 graden gemeten.

Wilke en Tineke Schram waren donderdag vanuit Utrecht naar Zwolle gefietst. Een tocht van 102 kilometer. „Wij fietsen nog op gewone fietsen”, benadrukt mevrouw Schram. Vanuit Zwolle ging de reis per trein verder (met de fietsen mee) naar hun dochter en kleinkinderen in Groningen. Van origine zijn meneer en mevrouw Schram Groningers. Meneer Schram: „Vanuit Groningen zijn we via Borgercompagnie naar Veendam gefietst en hebben we in het hotel overnacht”.

Het echtpaar had een arrangement van het Veenkoloniaal Museum in combinatie met een overnachting. Wederom per fiets was vanaf het Veenkoloniaal Museum een museumtocht gemaakt naar het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela. Terug bij Parkzicht was het aangenaam verpozen op het zonovergoten terras het slot van de reis.