Leven in de brouwerij met Bogdike Revival

VEENDAM - Stichting Bogdike sluit 27 oktober samen met Friends of Bogdike, sponsors en muziekliefhebbers het Bogdike-jaar 2018 af met Bogdike Revival in samenwerking met Brouwhotel Parkzicht in Veendam.

Bogdike begon in 2012 met het organiseren van gratis toegankelijke buitenevenementen. Veendammers hebben immers allemaal een belang bij een levendig centrum. Steeds meer doen mensen hun inkopen via internet, en daarom wil Bogdike in het centrum iets extra’s organiseren zodat het winkelhart levendig blijft.

Meerdere partijen zijn in het weekend actief met een gevarieerd aanbod aan evenementen zoals de Dag van de Mode, Gein op het plein en de oldtimerrally Veendam-Leer-Veendam. En met al deze evenementen is er bijna ieder weekend wel wat te doen in het centrum. En daar komen niet alleen Veendammers op af, maar ook mensen uit de wijde omgeving.

Bestuur en vrijwilligers van Bogdike kijken tevreden terug op alle evenementen. Op Koningsdag de allereerste Bogdike Toeterrit, met 75 oldtimer motoren. In mei de eerste editie van Bog around the World, daarna in juni BogBlues, in juli Bog & Roll, Sprookjesdag/Goocheldag en NightHunt / Night of the Guitars. In augustus Bogdike Tribute in samenwerking met Stichting Kabelnet Veendam met o.a. Spritz en Gruppo Sportivo en in september voor de kinderen Wild West en met de Romein Streektoaldag is het buitenseizoen afgesloten.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor 2019 in volle gang. De Bogdikers hopen snel met data en evenementen te komen.

Maar eerst nog op zaterdag 27 oktober een mooi en swingend muziekfeest met de formatie Billboard. Een 9-koppige coverband, met een blazerssectie die swingende en dampende soul-, disco-, rock- en popmuziek spelen.

Het repertoire van Billboard is buitengewoon breed en flexibel, met nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars, Robbie Williams, Beyoncé en Toto. Daarnaast ook muziek van eigen bodem, zoals Anouk, De Dijk, The Scene en Het Goede Doel.

Toegangskaarten in de verkoop bij Brouwhotel Parkzicht. De minimumleeftijd 16 jaar en de aanvang is om 21.00 uur, zaal open om 20.30 uur.