Amsterdam Staff Band komt naar Veendam

VEENDAM - De Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils komt zondagmiddag 28 oktober naar Veendam. Onder leiding van dirigent Olaf Ritman wordt een feestelijk (meezing-)concert gegeven in de Grote Kerk van Veendam.

Ook organist Doewe Kraster uit Veendam verleent medewerking. Aanvang: 15.30 uur. Toegang vrij, maar een gift voor het orgelfonds wordt op prijs gesteld.

Het programma bestaat uit onder andere Boundless Kingdom, Thy matchless King, My help comes from the Lord en U zij de glorie, in een arrangement van dirigent Olaf Ritman. Daarnaast begeleidt de Staff Band een aantal meezingliederen. Doewe Kraster speelt op het Faber en Dienesorgel Psalm 150 in een bewerking van Toon Hagen. Hagen schreef deze bewerking toen Nelson Mandela in 1990 werd vrijgelaten; het is een feestelijk werk met Afrikaanse ritmische invloeden.

De Amsterdam Staff Band (ASB) van het Leger des Heils in Nederland werd in 1962 opgericht. De Band bestaat uit topmuzikanten vanuit het hele land, die allemaal actief zijn in een lokaal Leger des Heils korps (kerk).

De band maakt overigens geregeld tours naar het buitenland, waarbij landen als Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Engeland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland, Tsjechië, België, Canada en de Verenigde Staten werden bezocht. En straks dus in Veendam!