Spannende uitwedstrijd V&Z Topbrands - Omlandia 3

TEN BOER - Gisteravond moest de ploeg van V&Z/Topbrands uit Veendam op bezoek in Ten Boer bij Omlandia 3. Na drie overwinningen met ruime cijfers werd dit een lastige avond voor de mannen uit Veendam.

V&Z/Topbrands was niet op volle sterkte. Jordy Brust (blessure), Roy Breeuwsma (blessure) en Harmen Hager (vakantie) waren er niet bij. Vanaf de eerste minuut verliep het allemaal moeizaam aan de kant van V&Z/Topbrands. Maar toch kwam de ploeg in de beginfase op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Jeffrey Breeuwsma en Peter Pettinga. Maar vlak na het 2e doelpunt kwamen de wit hemden van Omlandia 3 terug in de wedstrijd 1-2.

In deze fase golfde het spel op en neer en werd er door beide ploegen een aantal goede mogelijkheden om zeep geholpen. Toch waren het de gasten die het gat weer naar twee doelpunten wisten te maken door een goal van Joop Uuldriks 1-3. Vlak voor rust werd het toch weer spannend 2-3. Dit was tevens de ruststand in de Tiggelhal.

Vlak na de rust werd het nog erger voor de Veendammers door een verdwaald schot dat zo maar binnen plofte stond het ineens 3-3. Er moest een tandje bij en halverwege de 2e helft zorgden opnieuw Jeffrey Breeuwsma en aanvoerder Jeroen Huizinga er voor dat het gat weer twee doelpunten werd 3-5.

In de slotfase bracht V&Z zichzelf weer in de moeilijkheden door de ploeg uit Ten Boer weer dichterbij te laten komen en nog een paar spannende minuten kon verwachten. Maar in de allerlaatste minuut gooide Roger Hovenkamp de wedstrijd in het slot en ging V&Z/Topbrands toch met de drie punten huiswaarts en blijft de ploeg van coach Daniël de Wal ongeslagen in de 3e klasse.

Volgende week speelt de ploeg in het eigen huis - Parkstadhal - om 20:00 uur voor de beker tegen Gieten 3.