Silhouet Kappers helpt Mission Possible aan babyboxen

VEENDAM - Medewerkers van Silhouet Kappers uit Veendam hebben de afgelopen maand actie gevoerd voor het Babybox programma van de hulporganisatie Mission Possible. Klanten werd de mogelijkheid geboden om een gift te geven waarmee de inhoud van de Babybox kan worden aangeschaft. De actie resulteerde in een opbrengst van € 816,60.

Team Silhouet Kappers is erg dankbaar dat haar klanten gecharmeerd zijn van dit project en geweldig hebben bij gedragen aan het slagen van dit mooie initiatief.

Bert Dokter, initiatiefnemer van Mission Possible Nederland, is erg blij met het initiatief van Silhouet Kappers. „Met deze opbrengst kunnen wij 17 dozen met benodigdheden voor baby’s en hun moeders aanschaffen voor ons Babybox project. Sinds de start van het Babybox project is gebleken dat het project een geweldige manier is om jonge gezinnen te helpen en nieuwe mensen te bereiken. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. De hulp gaat veel verder dan alleen het uitdelen van de Babybox met inhoud. De moeders die het pakket ontvangen krijgen ook voorlichting, medische zorg en mentale ondersteuning en pastorale zorg. Met name in Rusland heeft het Babybox project er verschillende malen voor gezorgd dat baby’s bij hun moeder opgroeien en niet door hun moeder worden achtergelaten in het ziekenhuis en daarna in een staatsweeshuis belanden“.

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen, (a.s.) tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, ondersteuning van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Mission Possible heeft projecten in verschillende steden in Rusland, in Oekraïne, Albanië, Bulgarije en sinds kort in Armenië.