VKSO komt met muziekcarrousel in Midwolde

MIDWOLDA - Bij het vierde concert uit de reeks Kerk en MuziekCaroussel dat door het VKSO en de Stichting Groninger kerken wordt georganiseerd spelen Euwe de Jong (orgel) en Lubertus Leutscher (trompet) samen in de zaalkerk in Midwolde.

Leutscher en de Jong zijn bepaald geen onbekenden in de wereld van de klassieke muziek. De passie voor muziek bracht hen in de jaren ’80 bij elkaar. Zodoende voerden zij destijds veelvuldig concerten uit, brachten meerdere CD’s uit en waren zij tevens op televisie te zien.

Na hun eigen succesvolle muzikale weg te zijn ingeslagen, wilden Euwe en Lubertus -na al die jaren- toch weer eens samen concerteren, tot een groot genoegen voor de liefhebber van orgel en trompet. Tijdens dit concert laten Euwe en Lubertus ook solistisch rijkelijk van zich horen. U kunt gaan genieten van uitzonderlijk prachtige werken van weleer en het heden, in de in 1738 gebouwde oogstrelende zaalkerk te Midwolda.

Bovendien beschikt deze monumentale kerk over het op één na grootste orgel van de provincie Groningen die gebouwd werd door A.A. Hinsz in 1772. Het orgel bezit alle kenmerken om een 18e-eeuws orkest na te bootsen. Nagenoeg alle pijpen stammen uit 1772, het orgel is dus volledig authentiek. Instrument en ruimte zijn een parel in de Eems-Dollard regio. Een waar genot om te komen, te zien en te luisteren!