Vraag het de boer tijdens Let’s Gro

De Natuur en Milieufederatie Groningen en Educatiebedrijf Koe en Jij hebben een gevarieerd panel samengesteld dat op woensdagavond 31 oktober tijdens Let’Gro in het Groninger Forum antwoord kan geven op jouw vragen.

In het panel zitten: Adrian Langereis - melkvee-educatiebedrijf Koe en Jij in Ten Boer; Jeroen van Rulo en Lianne van Rulo-Vermue - akkerbouwbedrijf De Nieuwlandse Akker in Midwolda en Max van Tilburg - biologisch melkveebedrijf Waddenmax in Hornhuizen.

De avond vindt plaats in de Wolters Noordhoffzaal aan de Oude Boteringestraat in Groningen en begint om acht uur.

Lekker, gezond en genoeg eten maakt je gelukkig, maar de afstand tussen consumenten en hun voedsel wordt groter. Want wie weet tegenwoordig nog waar dat lekkere plakje kaas of die sappige appel uit de supermarkt vandaan komt? Vaak hebben consumenten een heel ander perspectief op voedsel dan producerende boeren.

Ondanks dat er in Nederland veel voedsel wordt geproduceerd door hardwerkende boeren, zijn er ook vanuit de samenleving veel vragen en zorgen. Omdat consumenten hun voedsel vaak in de supermarkt halen, is er geen moment om vragen aan boeren te stellen. „Hoog tijd om daar verandering in te brengen, samen te komen en die dialoog aan te gaan!”

Dus, loop jij al jaren rond met vragen als:

• Waarom lijkt het of alle boeren alleen maar willen groeien?

• Krijgt de koe wel de verzorging die ze verdient?

• Waarom zijn niet alle boeren biologisch?

Of begrijp jij niet hoe we het hele jaar door Nederlandse appels in de schappen hebben? Pak dan deze kans en kom praten met boeren van het Groningse platteland.

Kijk op de website van Let's Gro voor meer informatie en om je aan te melden. https://letsgro.nl/event/prangende-vragen-voor-groningse-boeren/