Teo de Haan brengt Butterfly: een eerbetoon aan overleden Petra

MUNTENDAM - Teo de Haan, zanger van The Sidekicks heeft 23 oktober zijn nieuwe single Butterfly uitgebracht.

Deze datum was een strakke deadline voor De Haan, maar het is gelukt. Deze 23ste oktober was de geboortedag van Petra. Een van de drie meisjes die twaalf jaar geleden tijdens een tragedie in Zuidbroek om het leven kwam.

Twaalf jaar in geleden in juni verloren drie tienermeisjes op dertienjarige leeftijd het leven tijdens een verschrikkelijk auto-ongeluk in het Groningse Zuidbroek. Het leven van de nabestaanden stond in een klap stil. Het ongeluk had een grote impact op de gemeenschap en ver daarbuiten.

De één van de meisjes - heeft naast de altijd blijvende pijn en gemis ook de sterke behoefte om de herinnering aan de meisjes levend te houden. 'Ook al is het inmiddels twaalf jaar geleden, ze mogen nooit worden vergeten', aldus de moeder.

Daarom vroeg ze Teo de Haan uit Muntendam - tevens zanger van de Groninger band The Sidekicks - een nummer te schrijven. Hij schreef 'Butterfly' in eerste instantie als een eerbetoon aan Petra. Daarnaast hopen ze dat het nummer troost kan bieden aan anderen die een dierbare zijn verloren. Teo nam het nummer op persoonlijke titel op met 'Sidekicks - gitarist' Peter Hummel.

Eergisteren - 23 oktober - werd de single en bijbehorende videoclip officieel gereleased. Dat was namelijk ook de dag waarop Petra jarig zou zijn geweest. Alles is op alles gezet om deze datum te halen en...dat is gelukt.

De moeder ziet 'Butterfly' als een mooi en respectvol geschenk waarmee haar 'vlinder' en de andere twee meisjes zullen worden vereeuwigd. "Voor mij was het een dankbaar iets om te mogen doen. De vele mooie en lieve reacties doen mij, en de moeder ontzettend goed", besluit Teo.