Peuterbios: Brandweerman Sam in het Filmhuis

VEENDAM - Brandweerman is terug in de PeuterBios en klaar voor actie. Zondagochtend 4 november draait het Filmhuis voor peuters en kleuters deze leuke film.

Als een brandende oliewagen met volle snelheid richting Piekepolder rijdt, is Brandweerman Sam direct klaar voor een gedurfde reddingsactie. Mandy en Sarah filmen zijn redding en plaatsen het op hun nieuwe website Piekepolder Online.

De video van Sams heldendaad gaat viraal en wordt ook opgemerkt door een beroemde Hollywood regisseur. Hij wil dat Sam de hoofdrol gaat spelen in zijn nieuwe film. Alleen wil de jaloerse tegenspeler van Sam deze rol ook en heeft er alles voor over om het van Sam af te pakken. Tijdens het filmen gebeuren er plotseling allemaal ongelukjes waarbij Sam gewond had kunnen raken. Daarom treft hij een aantal voorzorgsmaatregelen. Maar wanneer Sams tegenspeler het veiligheidslint van een vluchtauto doorknipt, vindt er een heel gevaarlijk ongeluk plaats. Alsof het allemaal niet erg genoeg is, lijkt het ook alsof het de schuld van Sam is. Mag Brandweerman Sam de film nog afmaken en komen Sarah en Mandy erachter wiens schuld het echt is?

Na afloop van de film brengt de “echte” Brandweer met brandweerauto’s, een bezoekje.

De PeuterBios is voor de allerkleinsten een mooie manier om kennis te maken met de bioscoop. Het zaallicht gaat niet helemaal uit en het geluid staat iets zachter waardoor de belevenis minder overweldigend is voor de kleintjes.

Er zijn knutselactiviteiten in de foyer, in de pauze is er ranja en de bezoekertjes krijgen na afloop een Bioscoopdiploma mee naar huis.

De aanvang is 10.30 uur.