Speeddaten bij NNTTM

ZUIDBROEK - Om nieuwe vrijwilligers voor het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum over de streep te trekken wordt er op 10 november een vrijwilligersspeeddate georganiseerd.

Volgens het concept van ‘speeddaten’ kunnen mensen die erover denken om vrijwilliger te worden in gesprek met de huidige vrijwilligers van de verschillende werkgroepen. Ieder gesprek met een werkgroep zal maximaal 10 minuten duren, waarna desgewenst naar een volgend gesprek met een andere werkgroep gegaan kan worden.

De speeddate wordt georganiseerd in de multifunctionele ruimte van het station Zuidbroek, waar het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum gevestigd is. Het museum is een ambitieuze organisatie en is daarom op zoek naar nieuwe medewerkers. Werkzaamheden kunnen onder meer zijn het bemensen van de museumreceptie, catering in het Museumcafé, rondleiden van bezoekers of promotionele activiteiten. Ook in de technische dienst, de werkgroep educatie en de werkgroep expositie zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Er is voor ieder wat wils.

Een unieke kans om kennis te maken met de huidige medewerkers van het museum. Als onderdeel van de speeddate volgt een rondleiding door het museum en na afloop een lunch. De vrijwilligersspeeddate begint om 10.30 met een welkom en introductie en duurt tot ca. 12.30 uur.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. Foto’s, attributen en verhalen roepen in de monumentale ruimten van het gebouw een sfeer op van vervlogen tijden. Op een moderne manier wordt de geschiedenis digitaal toegankelijk gemaakt.