Pleegouders in het zonnetje gezet tijdens Week van de Pleegzorg

VEENDAM - Vandaag, woensdag 31 oktober is de aftrap van de landelijke Week van de Pleegzorg. Elker Pleegzorg werkt actief mee aan deze actieweek. Het doel van deze week is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd maar ook worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Ook basketbalclub Donar draagt hieraan bij.

Elker Pleegzorg is erg blij met de 450 pleegouders die nu samen voor zo’n 500 pleegkinderen zorgen. Toch is er nog steeds een tekort aan pleegouders. Daarom worden er in de Week van de Pleegzorg in de hele provincie informatieavonden georganiseerd over pleegzorg. Tijdens deze avond vertellen medewerkers over de verschillende pleegzorgvormen, zoals langdurige pleegzorg of weekend- en vakantiepleegzorg, de begeleiding die pleegouders krijgen en over waar je op voorbereid moet zijn als pleegouder. Ook schuift er een pleegouder aan die uit eigen ervaring vertelt. De informatieavonden zijn gratis en geheel vrijblijvend.

Ook in Veendam wordt een informatieavond gehouden in het gebouw aan het Raadhuisplein 5. De datum van deze avond is 12 november van 20.00 - 22.00 uur.

Aanmelden en meer informatie: www.elkerpleegzorg.nl

Verschillende gemeenten zetten pleegouders in het zonnetje tijdens de Week van de Pleegzorg. Ook willen lokale bestuurders graag met pleegouders in gesprek gaan om van hen zelf te horen hoe het is om pleegouder te zijn, wat er mooi aan is en wat de uitdagingen zijn.

In Veendam en Pekela wordt op 7 november om 9.30 uur een koffiecontactmoment van Stichting Pleegwijzer gehouden. Een wethouder van Veendam en mogelijk ook van Pekela schuiven aan.