Groningen Swim Challenge sluit succesvol eerste lustrum af

GRONINGEN - Afgelopen week sloot de Stichting Groningen Swim Challenge zijn eerste lustrum af met de overhandiging van een recordbedrag aan het UMCG Kanker Researchfonds. Er werd 225.000 euro voor kankeronderzoek in Groningen bijeen gezwommen in verschillende evenementen vanuit de stichting.

Een ongelooflijk hoog bedrag dat scheidend voorzitter Neal Haan erg trots maakte: “In 2014 begonnen we met 35 zwemmers en 25.000 euro om dan in 2018 uit te komen op driehonderd zwemmers, drieduizend deelnemende scholieren en bijna een vertienvoudiging is overweldigend.”

In het UMCG werden de vrijwilligers van de stichting getrakteerd op een borrel en maakte Haan zijn afscheid bekend. Hij draagt de voorzittershamer over aan Boike Teunissen maar blijft wel betrokken bij de stichting. Haan: “Ik ben weer begonnen als voetbaltrainer en moet daarom keuzes maken”. Vertrouwen in de toekomst is er echter volop. De scheidend voorzitter: “De draaiboeken liggen klaar, er zijn fantastische mensen actief en we worden steeds meer een gevestigde naam als zwemevenement.”

Met een absoluut recordbedrag in 2018 lijkt de druk alweer hoog voor 2019. Toch voelt het bestuur die druk niet. Teunissen: “Uit de enquête onder vrijwilligers en zwemmers bleek dat ruim 95% volgend jaar weer mee wil doen, of dat in ieder geval overweegt. Dat enthousiasme onder de deelnemers is het allerbelangrijkste, het bedrag volgt”.

Zeker is dat zwemliefhebbers, of sportievelingen die van een uitdaging houden in ieder geval alvast de laatste zaterdag van augustus 2019 in hun agenda kunnen zetten, de Stichting Groningen Swim Challenge heeft er zin in.