Wie zingt mee in de voetbalopera?

VEENDAM - Het concertkoor van het Veenkoloniaal Symfonieorkest (VKSO) zoekt nieuwe koorleden die willen meewerken aan de voetbalopera ‘Veendammer Wind’.

Speciaal voor die gelegenheid wil het koor, dat nu bestaat uit 22 kernleden, uitbreiden naar minimaal zestig personen. In de zomer van 2019 is het voormalig stadion De Langeleegte het decor van een unieke volksopera die ons herinnert aan het roemruchte verleden van de voetbalclub SC Veendam en het trauma dat dit voor velen in de Veenkoloniën teweegbracht. Met dit project heeft Veendam een wereldprimeur want niet eerder werd een volksopera over een voetbalclub in het stadion van diezelfde club uitgevoerd. Speeldata: 28, 29 en 30 juni en 4 en 5 juli 2019.

Het Veenkoloniaal Symfonieorkest, onder leiding van Lubertus Leutscher begeleidt het koor en de solisten. Eén van die solisten is zanger Erwin de Vries. Het koor heeft ruimte voor alle stemmen en dus zijn sopranen, alten, tenoren en bassen welkom.

Op zondag 25 november staat van 14.00 tot 17.00 een openbare repetitie gepland in De Graanrepubliek, de voormalig treinremise in Bad Nieuweschans.