Fresco viert feest in uitverkocht vanBeresteyn

VEENDAM - Op zaterdag 3 november gaf het Veendammer Accordeonorkest Fresco in het uitverkocht theater Van Beresteijn haar tweejaarlijkse concert.

Het was een jubileumconcert, want het orkest dat onder leiding staat van Toos Hidding bestaat dit jaar 20 jaar. En niet alleen dat werd gevierd, maar ook het feit dat Toos 60 jaar geleden als muziekdocente haar eerste uitvoering in theater Veenlust met haar leerlingen gaf.

Naast Fresco traden Ria Valk en de Stroatklinkers op. Ria Valk (77) rockte als een jonge meid over het podium met hits als ‘Hou je echt nog van mij Rockin’ Billy’ en ‘Ik wil een cowboy als man’, ‘Als ik de golven aan het strand zie’ en ‘Tommy uit Tennessee’.

Het orkest liet een aantal polka’s en walsen horen en het schitterende ‘One moment in time van Whitney Houston’. Ook genoot het publiek van een prachtig medley van liedjes van Ede Staal. De populaire Stroatklinkers sloten de avond af met Groningstalige liedjes in combinatie met bluegrass-muziek. Bert Kraan praatte de verschillende onderdelen aan elkaar.