Leerlingen De Viermaster en burgemeester Swierstra samen aan het ontbijt

VEENDAM - Op ruim 2.500 basisscholen hebben 500.000 kinderen gezamenlijk van een goed en lekker ontbijt genoten. Burgemeester Sipke Swierstra schoof afgelopen dinsdagmorgen samen met 36 leerlingen van OBS De Viermaster aan de ‘ontbijttafels’ in de raadzaal. Ook wethouders Ans Grimbergen, Henk-Jan Schmaal, Jaap Velema en Bert Wierenga waren van de partij.

Het burgemeestersontbijt maakt deel uit van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’ om te laten zien dat gezond ontbijten belangrijk is.

Burgemeester Swierstra nodige voor het zesde jaar een school uit om bij hem te komen ontbijten, in plaats van andersom. Ook een traditie is de donatie aan een goed doel. Met dit jaar aan de stichting Kinderpostzegels. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ liet het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels samen zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Denise Seubring mocht als oudste leerling de cheque van 300 euro voor de Kinderpostzegels in ontvangst nemen. Eerder al had de burgemeester bij drie leerlingen van de school kinderpostzegels besteld. Het was wel even spannend om aan te bellen. Tuğçe Kulaç, Emir Kaya en Rowan Pieters mochten er zelfs voor binnen komen. Ze kwamen met een bestelling ter waarde van 50 euro weer naar buiten.

De kinderen kregen in de raadszaal uitleg over de bijzonderheden in de raadszaal. Ook leerkracht Henk Haan heeft genoten van het ontbijt, van de gedichten van de kinderen en van de betrokkenheid van de wethouders en de burgemeester. Overigens zal het komend jaar Velema in zijn nieuwe gemeente zelf als burgemeester gaan aanschuiven.

Door Henk Drenth.