Intocht van de Sint in Wildervank

WILDERVANK - Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag 24 november met de pakjesboot aan in Wildervank.

De oude baas komt met zijn afgeladen pakjesboot vol strooigoed uit de richting van Bareveld langs de Bareveldstraat, J.Kammingastraat, Raadhuisstraat, Poststraat naar de Apollolaan nabij de Supercoop.

Over de openbare weg rijden diverse voertuigen met pieten mee. Omstreeks 14.00 uur zal de vloot die ook een boot met duikers bevat, aanmeren aan de Postkade zijde in Wildervank.

De Sint en zijn pieten gaan dan van boord om de kinderen te begroeten die ongetwijfeld staan te trappelen van ongeduld. Sinterklaas wordt welkom worden geheten door een bekende DJ uit Veendam en vervolgens door de voorzitter van de Ondernemersvereniging Wildervank.

Het strooigoed wordt in zakjes uitgedeeld en de kinderen kunnen hun tekeningen en kleurplaten overhandigen aan de Sint.

Omstreeks 15.00 uur vertrekt de Sint met alle kinderen ouders en grootouders naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum om het kinderfeest voort te zetten. Ook zal tijdens dit feest een Streetdance-groep van Oxygym uit Veendam een optreden verzorgen.

De kinderen worden in de Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum getrakteerd op frisdrank en bij afloop krijgen zij bij de uitgang iets lekkers mee naar huis. Het belooft als vanouds een prachtig kinderfeest te worden.