Lezing over de tuinen van Mien Ruys in A.G. Wildervanckhuis

VEENDAM - Slot geeft 21 november een lezing in het A.G. Wildervanckhuis over het thema De tuinen van Mien Ruys en tuinarchitectuur van de tuinen in Dedemsvaart.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en begint om 19.30 uur.

De tuinen van Mien Ruys zijn voor velen een begrip. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang vol enthousiasme en creativiteit haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om vanaf 1924 prachtige tuinen aan te leggen op 25000 m2 grond in Dedemsvaart. Wie was eigenlijk Mien Ruys, welke ontwikkelingen heeft zij in die zeventig jaar meegemaakt en hoe kreeg zij het voor elkaar om de meest invloedrijke tuinarchitect van Nederland te worden?

Haar erfenis is indrukwekkend en na haar overlijden wordt deze beheerd door de Stichting Tuinen Mien Ruys. Monique Bruins-Slot die de lezing verzorgt, is de coördinator in de tuinen van Mien Ruys. Al vanaf haar jeugd is zij bekend met de tuinen en ze is er nu al jaren werkzaam. Samen met een team van betaalde krachten en een grote groep vrijwilligers worden de tuinen in stand gehouden.

De tuinen bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen waardoor de tuinen een bron van inspiratie vormen voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. Tijdens de lezing wandelt men aan de hand van een diapresentatie door de tuinen en leert men de markante persoonlijkheid van Mien Ruys kennen aan de hand van haar tuinontwerpen.