Veelbelovend spektakel tijdens Spoor- en Modelbouwdagen

VEENDAM - De Modelrailgroep Veendam (MRGV) houdt op 17 en 18 november voor de 23e keer de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen. Het evenement vindt plaats in de Sorghvliethal in Veendam.

De modelbouwdagen in Veendam zijn de grootste in zijn soort in Noord-Nederland. De organisatie verwacht over beide dagen zo’n 2.500 bezoekers.

Met meer dan 2500 m2 vloeroppervlak is er voor de liefhebbers van treinen, auto’s, boten en vliegtuigen veel te zien. Zo zijn er werkende modelbanen in diverse schalen. Er zijn grote en kleinere modelbanen met heel veel aandacht voor de scenery. Ook is er een demonstratie van treinen op satellietbesturing.

Er zijn radiografisch bestuurde auto’s te zien en er is een racebaan aanwezig. Ook is er een bassin, waarin radiografisch bestuurde boten heen en weer varen. Veel modelbouwers van auto’s, boten, en stoomlocs laten zien wat er mogelijk is.

Er zijn eveneens diverse modellen van Lego te zien. Technieken als het weatheren en airbrush worden gedemonstreerd. Verder is er een team van specialisten aanwezig die laat zien wat er op 3D-gebied zoal mogelijk is.

Kinderen mogen boten radiografisch besturen, en kunnen op een echte modelspoorbaan zelf rijden. Voor de jongste treinfanaten is er Märklin My World.

Uiteraard zijn er standhouders aanwezig die allerlei schaalmodellen en benodigdheden verkopen. „Hebt u problemen met uw trein? Er is een treinendokter in de zaal!”, aldus de organisatie.

Als bijzondere toegift is er een gratis pendeldienst met een bus van het Busmuseum in Hoogezand tussen het treinstation Veendam en de Sorghvliethal. Deze bus rijdt eens per half uur aansluitend op de treinen. Overigens is er rond de Sorgvliethal voldoende ruimte tot parkeren.

De Modelrailgroep Veendam telt zo’n 50 leden en houdt wekelijks een bijeenkomst in het clubgebouw De Badde in Annerveenschekanaal.

De openingstijden voor het publiek zijn voor beide dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.