SP Veendam komt buurten op de Langeleegte

VEENDAM - Leden van de SP Veendam kwamen afgelopen donderdagavond 8 november op bezoek bij bewoners van de Langeleegte.

De SP raadsleden willen weten hoe de bewoners denken over het voornemen om een crematorium op de begraafplaats Buitenwoelhof in Veendam te bouwen.

Fractievoorzitter Harrie Schoonewille: „De uitvaartondernemers willen een totaalconcept aanbieden in Veendam en een gebouw plaatsen op de begraafplaats. Hierdoor zou de overledene niet naar een ander crematorium hoeven worden overgebracht. Wij snappen dit, maar we willen erg graag weten hoe de bewoners dit ervaren. We kennen al veel meningen en zorgen; deze zullen door onze fractie heel serieus worden meegenomen en absoluut meewegen in een eventueel besluit.

Onze raad heeft een informatieavond bijgewoond, maar formeel is er nog niets besloten. Tijd dus om zelf de mensen te inventariseren wat er speelt om dit vervolgens mee te nemen naar de raadszaal van Veendam.”

„Vanavond hebben we met mensen gesproken en zullen we een geanonimiseerd verslag opmaken. Voor de buurtbewoners, maar ook voor onszelf. Het laatste wat we willen is het actiecomité Veenkracht voor de voeten lopen, laat dat helder zijn. Maar voor een goed besluit en als goed volksvertegenwoordiger, vinden wij dat we zelf de straat op moeten gaan om te luisteren naar wat er speelt.”